• Sila daftarkan terlebih dahulu nickname anda.
 • Dilarang sama sekali menulis perkataan lucah ataupun berbaur agama dan politik di chat room ini.
 • Semua chatters diminta menghormati antara satu sama lain. Bersatu teguh, bercerai roboh.
 • AMARAN: Chatroom ini bukan medan untuk memperbesarkan isu-isu kecil mahupun provokasi.
 • Sebarang pengiklanan atau promosi yang tidak wajar atau tidak berkenaan juga adalah dilarang!
 • Nickname Stacy di Chatroom ini ialah Akustacyaf6

7 Sep 2008

Pertemuan Bersama Komposer Aku Stacy

Stacy Frenz telah menganjurkan satu pertemuan di antara Komposer lagu Aku Stacy, Puan Intan bersama Stacy semalam, bertempat di satu lokasi di Kuala Lumpur. Ini merupakan pertemuan pertama kali Puan Intan dan Stacy. Pertemuan berlangsung kira-kira satu jam dihadiri Puan Intan dan keluarga, dan ajk SFC yang lain.

Stacy Frenz sempat interview Pn.Intan bagaimana beliau mendapat ilham mencipta Lagu "AKU STACY". Menurut Pn. Intan penghasilan lagu tersebut sebahagiannya idea dari kaki anaknya yg comel itu menekan-nekan punat keyboard dan menghasilkan bunyi yg begitu menarik...lalu beliau mula mencipta lagu tersebut. Ramai yang dah lupa mungkin...yang "AKU STACY" sebenarnya diberi judul oleh Pn.Intan dgn tajuk asal "SITI VS CINDERELLA" tetapi kemudiannya di ubah oleh pihak Maestro demi kesesuaian lagu tersebut dgn Stacy.Bila ditanya adakah beliau memang menyasarkan lagu "SITI VS CINDERELLA" ini khas untuk Stacy...atau sesiapa saja pun boleh. Menurut Pn.Intan, dia berharap sangat Stacy yg diberi lagu itu kerana beliau yakin dgn suaranya yang mantap dan kebolehan beliau menari sebagai "Dancing Queen" memang sesuai sangat dgn lagu ciptaan beliau itu. Pn.intan berharap sangat agar lagu ciptaan terbaru beliau akan dinyanyikan lagi oleh Stacy pada masa hadapan...sama-samalah kita tunggu.
Photobucket

5 ulasan:

 1. sukenye minah tipah nk bg komen ni..hihi.TAHNIAH STACY cz dpt sebuah lagu yg mmg MALATOPS kat jiwa..dgr je mmg release tension sgt..SEMOGA LAGU AKU STACY dpt meraih mana2 ANUGERAH dlm industri muzik."meskipun aku STACY bknnya PERMAISURI HARGA DIRIKU TNGGI"...YEYE..YEYE...wah!!

  BalasPadam
 2. KAK SENAH pun tak nak ketinggalan bagi Komen. Tahniah la Stacy Frenz lebih dulu pertemukan Stacy dgn pencipta lagunya, lebih dulu dari mana2 Media.kak Senah pun hanya nampak sekejap jer masa Astro shoot sikit wajah penciptanya.Wah...hebat juga ya org perempuan yg cipta lagu Meletup ni - KAK SENAH SANGGUL SIPUT

  BalasPadam
 3. hye,gadis borneo(; check out this gadis borneo blog page..http://gadizzborneo.blogspot.com
  hidup sabah!!

  BalasPadam
 4. bestnya drg bleh bgbar gan stacy jeles la ku

  BalasPadam
 5. Kak intan...buat lah lagu sentimental pula buat Stacy - CRAZY FANS

  BalasPadam